Learn How

We need your help in 2018

Support All About Jazz All About Jazz is looking for 1,000 backers to help fund our 2018 projects that directly support jazz. You can make this happen by purchasing ad space or by making a donation to our fund drive. In addition to completing every project (listed here), we'll also hide all Google ads and present exclusive content for a full year!

Rabih Abouh-Khalil la Jazz Fan Rising at Teatrul National I. L. Caragiale

Where

Teatrul National I. L. Caragiale
2, Nicolae Balcescu Boulevard
Bucharest
021 / 313.91.75

When

Mon, June 12, 2017
19:00

Add to Calendar 2017-06-12 19:00 2017-06-12 Rabih Abouh-Khalil la Jazz Fan Rising at Teatrul National I. L. Caragiale Rabih Abou-Khalil, legendă a etno-jazz-ului și a muzicii World, vine pentru prima dată la București.
Un concert în care va interpreta cele mai frumoase trio-uri ale sale.

Cu peste 30 de albume la activ, dintre care 23 în calitate de compozitor și lider de grup, la casele de discuri ECM, Enja și Harmonia Mundi, Khalil a colaborat cu o pleiadă de muzicieni străluciți, pasionați să mixeze genurile muzicale. Printre aceștia Alexandru Bălănescu, Kronos Quartet, Yo-Yo Ma & Silk Road Ensemble, din rândul muzicienilor clasici, sau Joachim Kuhn, Kenny Wheeler, Steve Swallow, Charlie Mariano, Vincent Courtois, Michel Godard din rândul muzicienilor de jazz.

Abou-Khalil a fost printre primii care au mixat muzică tradițională arabă cu muzică "occidentală": jazz, clasic sau rock, împrumutând de la fiecare ceva, și creând o muzică originală, care nu cade în păcatul muzicii "fusion". Ca urmare, este savurat cu egală bucurie atât de melomanii de muzică clasică, de jazz sau de rock.

Este adesea asemănat cu Anouar Brahem, cei doi având meritul de a aduce instrumentul-rege al muzicii arabe, oud-ul, pe podiumul de concerte din Europa, și de a-l pune la loc de cinste, ca instrument de predilecție al muzicii World. Ce îl deosebește pe Abou-Khalil de Brahem, este tehnica sa, asemănătoare cu cea a chitariștilor de jazz, cu solouri rapide, iar compozițiile sale sunt pline de sentimente luminoase și de umor.

Rabih Abou-Khalil este libanez, crescut în Beirut-ul cosmopolit de dinainte de războiul civil, venit apoi la studii în Europa. Locuiește în Franța și Germania și călătorește în toată lumea. El vine la București alături de doi prieteni cu care cântă de o viață: Luciano Biondini din Italia, despre care se spune că "țese fantezii la acordeon" și Jarrod Cagwin din Statele Unite la percuții orientale, un artist cu un imens simț melodic.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Ambasada Libanului.
Teatrul National I. L. Caragiale, 2, Nicolae Balcescu Boulevard false MM/DD/YYYY

About

Rabih Abou-Khalil, legendă a etno-jazz-ului și a muzicii World, vine pentru prima dată la București.
Un concert în care va interpreta cele mai frumoase trio-uri ale sale.

Cu peste 30 de albume la activ, dintre care 23 în calitate de compozitor și lider de grup, la casele de discuri ECM, Enja și Harmonia Mundi, Khalil a colaborat cu o pleiadă de muzicieni străluciți, pasionați să mixeze genurile muzicale. Printre aceștia Alexandru Bălănescu, Kronos Quartet, Yo-Yo Ma & Silk Road Ensemble, din rândul muzicienilor clasici, sau Joachim Kuhn, Kenny Wheeler, Steve Swallow, Charlie Mariano, Vincent Courtois, Michel Godard din rândul muzicienilor de jazz....

read more

Jazz Fan Rising uploaded this event on April 15, 2017

Support All About Jazz's Future

We need your help and we have a deal. Contribute $20 and we'll hide the six Google ads that appear on every page for a full year!

Please support out sponsor